Met dit recept maak je de lekkerste vanillevla helemaal zelf!

Desy
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1,5 liter volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 30 gram suiker
  • 20 gram maïzena
  • 2 eierdooiers
  • Snufje zout

Lekkere zelfgemaakte vanillevla als toetje!

Ben jij ook zo’n fan van vanillevla en wil je het graag eens zelf maken maar weet je niet zo goed hoe je dat moet doen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij delen vandaag namelijk een recept voor vanillevla met je. Hartstikke makkelijk en lekker!

Zo maak je het:

  • Schenk de melk in een steelpannetje.
  • Schraap het vanillestokje leeg en doe de vanille samen met het stokje in de melk.
  • Breng dit aan de kook en laat het op laag vuur tien minuten lang pruttelen. Roer af en toe.
  • Klop ondertussen suiker, maïzena, eierdooiers en zout door elkaar.
  • Haal na tien minuten koken het vanillestokje ui de pan en roer een paar eetlepels van de warme melk door het ei.
  • Klop daarna het eimengsel rustig door de melk heen.
  • Draai het vuur hoger en laat het geheel indikken.
  • Zet daarna het vuur uit, doe de vla in een kom en laat afkoelen.
  • Je kunt de vla lauwwarm eten maar je kunt hem ook eerst helemaal laten afkoelen in de koelkast. Eet smakelijk!

Lees ook: Snijd je stokbrood op deze manier en voorkom platgedrukte en kapotte plakjes

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill, YouTube