Desy

Heerlijke Twixkoekjes in een handomdraai!

We hadden deze Twixkoekjes eigenlijk uitgekozen als kerstrecept, maar kunnen ons toch niet inhouden. Daarom gaan we ze dit weekend al maken! De koekjes zijn heerlijk zacht en luchtig en hebben een echte Twix-smaak. Kan het nog beter?

Ga gauw boodschappen doen en haal de volgende ingrediënten:

  • 356 gram bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 240 gram boter
  • 300 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 2 kopjes caramel, verwarmd
  • 1 kopje chocoladesnippers, gesmolten

Zo maak je het:

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de bloem samen met het zout in een kom en roer door elkaar. Voeg in een andere kom de boter en de suiker samen en klop met een handmixer tot een licht en romig geheel. Voeg het ei en de vanillesuiker toe en roer door het beslag. Voeg het bloemmengsel toe en klop tot een glad geheel. Maak van 1 eetlepel deeg balletjes en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk met je duim of met de achterkant van een lepel in de balletjes en maak een klein kuiltje. Doe ze 30 minuten in de vriezer en verhit de oven voor op 180 graden. Bak de koekjes ongeveer 13 tot 15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen. Verwarm de caramel en smelt de chocolade. Vul ieder kuiltje in de koekjes met caramel en doe hier gesmolten chocolade overheen. Koel de koekjes nog 15 minuten en serveer. Eet smakelijk!