Robby
60 min.
6-8 pers.
Ingrediënten
  • 1 kg appels
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 75 donkere basterdsuiker
  • 150 gram bloem
  • 150 gram rietsuiker
  • 50 gram havermout
  • 1 mespunt zout
  • 150 gram koude boter

Een heerlijk dessert voor het hele gezin: appelkruimel!

Sommige mensen nemen het elke avond, voor sommigen is het alleen voor speciale gelegenheden: een toetje. Een bakje vla is natuurlijk zo gemaakt maar soms heb je zin om iets meer moeite te doen.

Voor een bijzondere gelegenheid is het bijvoorbeeld leuk om wat meer je best te doen op het dessert, met de feestdagen bijvoorbeeld. Maar af en toe heb je gewoon lekkere trek en dan is dit heerlijke recept ook prima te doen als je minder tijd hebt. Dit heerlijke appelkruimel-dessert vergt weinig voorbereiding en iedereen zal er van smullen. Daarnaast heb je het grootste deel van de ingrediënten waarschijnlijk al in de voorraadkast liggen, scheelt ook weer in de portemonnee!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in, schil de appels en snijd ze in stukjes. Schep in in een kom de appel om met de kaneel en basterdsuiker. Verdeel de appelstukjes op de bodem van de ovenschaal. Meng in een kom de bloem, rietsuiker, havermoet en zout. Snijd de boter in blokjes en meng met het mengsel tot een kruimelig deeg. Strooi het deeg over de appelstukjes en bak het in ongeveer 30 minuten goudbruin!

Beeld: Videostill