Robby

Wat heb je nodig voor dit herfstige pareltje?

  • 5 handperen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 gr zachte boter
  • 150 gr amandelspijs
  • 4 eieren
  • 150 gr bloem
  • 1 el speculaaskruiden
  • 4 el abrikozenjam
  • 1 mespunt zout

Verwarm de oven voor op 160 graden en halveer de peren. Schil ze en ontdoe ze van hun klokhuizen, wrijf ze in met citroensap. Klop in een kom de boter en amandelspijs op tot een romige massa. Klop vervolgens één de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, speculaaskruiden, het zout en de jam toe. Klop net zo lang door totdat het een romig beslag is. Vet een bakvorm in en schep het beslag in de vorm, verdeel het gelijkmatig. Leg de peren er in een cirkel in, het de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden.  Zet de vorm in de oven en bak de taart in ongeveer 50 minuten gelijkmatig bruin!


Pagina 2/2

Beeld: Videostill