Kookfans

Lekker bordje pasta met wat Parmezaanse kaas?

Het blijft lekker: een heerlijk bordje Italiaanse spaghetti bolognese, bestrooid met wat heerlijke Parmezaanse kaas om de smaak te verrijken. Niets mis mee, zou je zeggen! Maar wat blijkt, zelfs als je Parmezaanse kaas koopt waarop staat ‘100% Parmezaanse kaas’ kun je alsnog bepiepeld worden waar je bij staat. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Bloomberg Business.

Castle Cheese, een van de grootste kaasmakers in Amerika kreeg in 2012 al bezoek van de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteiten. De ‘Food and Drug Administration’, zoals het in Amerika genoemd wordt, ging langs na een anonieme tip en hun bezoek bleek gegrond. De 100% Parmezaanse kaas van Castle Cheese bleek namelijk voor 100% NIET te bestaan uit Parmezaanse kaas! Ze vonden resten van mozzarella, witte cheddar en Zwitserse kaas, maar ook van de vulstof ‘cellulose’.
De directeur van Castle Cheese kan naar het uitziet binnenkort een jaar gevangenisstraf krijgen en een boete van maar liefst $100.000,-.
Lees op de volgende pagina maar even wat ‘cellulose’ precies is… je zult het niet geloven, maar de straf dan wel begrijpen.


Pagina 1/2