Desy
Ingrediënten
  • 300 gram witte bloem
  • 75 gram basterdsuiker
  • 10 gram bakpoeder
  • een snuifje zout
  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 500 ml melk
  • wafelijzer

De lekkerste wafels maak je zelf!

Ben jij ook altijd zo jaloers op die mensen in films die in de ochtend van die heerlijke wafels eten? Geen nood, je kunt ze ook hartstikke makkelijk zelf maken! Vandaag delen we een traditioneel wafelrecept met je, dus haal de boodschappen en maak ze morgenochtend!

Een wafel wordt meestal gemaakt van een beslag van bloem, melk en eieren en wordt in een wafelijzer gebakken. De oorsprong van de wafel ligt weliswaar in Nederland, maar in Amerika wordt deze op grote schaal gegeten. Er bestaan verschillende soorten wafels: Luikse wafels (zoals je ze in België koopt), Amerikaanse wafels (vaak een stuk dunner en minder zoet) en de Brusselse wafel (lijkt een beetje op de Amerikaanse wafel). Vandaag delen we een recept voor Amerikaanse/Brusselse wafels met je! Kijk gauw op de volgende pagina wat je nodig hebt en hoe je ze maakt.

Zo maak je het:

  • Meng de bloem met de suiker, bakpoeder en het zout in een kom.
  • Doe de eieren erdoor en roer het mengsel door elkaar.
  • Voeg als laatste de melk toe en meng het geheel tot een glad beslag.
  • Laat de kom met een schone theedoek eroverheen een uur op kamertemperatuur staan terwijl je het wafelijzer warm laat worden.
  • Smeer boter op het wafelijzer en schep er deeg in.
  • Bak de wafel tot deze goudbruin is.
  • Serveer met slagroom, aardbeien en chocoladesaus en ijs.
  • Eet smakelijk!

Beeld: Videostill