Ingrediënten
  • 45 gram espresso oploskoffie
  • 80 milliliter zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 240 milliliter warm water
  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 30 gram cacao
  • Snufje baking soda
  • Snufje zout
  • Scheutje vanille extract
  • 45 milliliter melk
  • 120 milliliter slagroom
  • 120 gram mascarpone
  • 20 milliliter koffielikeur
  • 60 gram poedersuiker
  • Cacao
Christel
40 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 45 gram espresso oploskoffie
  • 80 milliliter zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 240 milliliter warm water
  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 30 gram cacao
  • Snufje baking soda
  • Snufje zout
  • Scheutje vanille extract
  • 45 milliliter melk
  • 120 milliliter slagroom
  • 120 gram mascarpone
  • 20 milliliter koffielikeur
  • 60 gram poedersuiker
  • Cacao

Voor iedereen die gek is op tiramisu

Voor tiramisu kun je velen ’s nachts wakker maken, helemaal wanneer het om een zelfgemaakte tiramisu gaat. Echter kan het soms best lastig zijn om zelf tiramisu te maken. Ben je geen held in het maken van deze traktatie? Dan biedt dit recept voor tiramisu-cupcakes wellicht uitkomst!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de bloem, cacao, baking soda en zout in een kom en roer dit door tot alles goed is vermengd.
  • Schenk het warme water bij de espresso en roer dit door.
  • Doe de eieren, suiker, olie, melk en vanille extract in een kom en klop dit tot een glad geheel.
  • Schenk de espresso bij de eieren en blijf kloppen.
  • Voeg daarna het bloem toe aan het beslag. Mix tot alles goed is vermengd.
  • Doe papieren cakevormpjes in je muffinbakblik en verdeel het verslag over de vormpjes.
  • Bak de cakejes gaar in 18 tot 20 minuten en laat ze volledig afkoelen.
  • Klop vervolgens de slagroom tot zachte pieken en schep de mascarpone erbij en klop het romige mengsel tot een stijf geheel.
  • Schenk de koffielikeur erbij en poedersuiker en klop opnieuw tot een geheel.
  • Verdeel de topping over de cupcakes en zeef daarna een beetje cacao over de topping heen. De tiramisu-cupcakes zijn klaar om te eten. 

Eet smakelijk!

Probeer ook: Deze stroopwafel-tiramisu is om je vingers bij af te likken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen & Buona Pappa | Beeld: videostill