Christel

Te lekker om niet te eten

Het woord ‘sloppy’ zegt het eigenlijk al. Sloppy joes zijn buitengewoon lekker, maar erg lastig om te eten. Zonder vlekken in je kleding te krijgen, kun je het broodje bijna niet eten. Het is het echter helemaal waard want dit broodje is om te smullen!

Wat heb je nodig voor 6 porties?

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 paprika, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 70 gram pepperoni
  • 450 gram gehakt
  • 480 milliliter pizzasaus
  • 170 gram mozzarella, in plakjes
  • 6 ciabatta broodjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Wat moet je doen?

  • Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de uien en het grootste gedeelte van de peperoni toe en bak deze tot ze zacht worden, zo’n vijf minuten.
  • Roer vervolgens de peperoni door het ui- en paprikamengsel en bak dit tot de worst krokant wordt. Voeg daarna de knoflook toe en bak dit 1 minuut.
  • Schep het gehakt in de pan en bak dit tot al het gehakt bruin is. Giet het vet af.
  • Voeg wat zout en peper aan het gehakt toe en giet de pastasaus er vervolgens overheen.
  • Bak het geheel 5 tot 10 minuten.
  • Leg als laatst de rest van de peperoni en mozzarella op het gehaktmengsel.
  • Laat dit twee minuten smelten.
  • Toast de ciabatta’s en verdeel vervolgens het gehaktmengsel over de broodjes en de sloppy joes zijn klaar!
  • Geniet ervan!

Nog steeds honger? Probeer ook:

Bron: Delish | Beeld: videostill