Desy

Dit hapje is zo lekker en zó simpel!

Krijg jij dit weekend visite thuis en heb je zin om de visite iets lekkers of iets origineels voor te schotelen? Of heb je gewoon zin in een lekker hapje? Dan moet je deze parmezaanse kiphapjes eens proberen! Heel simpel te maken en heel erg lekker!

Soms heb je zin in een kommetje (of een zak.. geef toe; jij doet dat ook wel eens) chips of een bakje noten. Maar soms wil je ook wel eens iets anders op tafel zetten. Omdat wij na de warme maaltijd nooit echt zin hebben om lang in de keuken te staan bij het maken van de hapjes,  houden we van recepten die lekker snel klaar zijn. Daarom delen we vandaag dit recept met je: je hebt er weinig voor nodig en bent er zo mee klaar.

Dit heb je nodig:

  • schaal kipfilethaasjes
  • croissantdeeg (danerolles)
  • 240 ml mayonaise
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 3 eetlepels boter
  • 250 milliliter tomatensaus

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid iedere kant van de kipfilethaasjes met zout en peper. Smelt boter in een pan en braad hierin de kipfilet in 10 minuten aan beide kanten bruin. Neem een kom en meng daarin de mayonaise met de helft van de parmezaanse kaas. Spreid de plakjes croissantdeeg uit en leg een stukje kip op het breedste uiteinde van het deeg. Smeer een flinke klodder van het mayonaisemengsel op. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze bovenop de kipstukjes. Rol de plakjes deeg op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verhit nog wat boter in een pannetje en smeer dit over de rolletjes. Bestrooi ze met parmezaanse kaas en doe 15 minuten in de oven.

Beeld: Pexels