Desy
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 115 gram roomboter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout naar smaak
  • 140 gram bloem
  • 40 gram kristalsuiker

Traditionele koggetjes volgens Amsterdams recept!

Koggetjes, ook wel bekend onder de naam nougatines, hebben een hele geschiedenis. In 1934 werd er in Amsterdam een wedstrijd georganiseerd voor het ontwikkelen van een nieuw, lokaal koekje. De winnaar? Het koggetje! Jij kunt dit historische koekje ook makkelijk zelf maken met het volgende recept!

Zo maak je het:

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Spoel een steelpannetje om met water en doe hier de kristalsuiker in.
  • Laat de suiker op laag vuur smelten.
  • Giet karamel op de bakplaat en spreid zo dun mogelijk uit. Laat karamel volledig afkoelen en breek dan in hele kleine stukjes.
  • Klop de boter met de suiker en vanillesuiker in een kom luchtig en romig.
  • Klop het ei er doorheen en zeef de bloem boven het mengsel.
  • Spatel door het mengsel totdat een glad mengsel ontstaat en spatel dan de karamelkruimels er doorheen.
  • Doe het deeg in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven en laat dan goed afkoelen.
  • Eet smakelijk!

Beeld: Pxhere