Robby
15 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 3 (middel)grote eieren
  • 2 el mayonaise
  • 3 plakken bacon
  • 1 tl (grove) mosterd
  • 1 tl chilipoeder
  • bieslook
  • zout
  • peper

Heerlijk, deze gevulde eieren met bacon!

Bij pasen horen eieren, in alle soorten en maten. Chocolade-eitjes, beschilderde eieren, een lekker gebakken eitje: wij houden ervan. Maar vergeet vooral de gevulde eieren niet, want die zijn o zo lekker.

Gevulde eieren worden al eeuwenlang als lekkernij gegeten, zo blijkt uit een stokoud kookboekje uit 1514 (!!): Een notabel boecxken van cokeryen. De gevulde eieren in dit boek worden aangeduid als ‘gekloven nonnen’, misschien omdat de witte eierhelften met de geelbruine vulling wel doen denken aan gezichtjes in een witte kap. Het was waarschijnlijk een gerecht voor de rijkere burger, want eieren waren vroeger peperduur. Gelukkig kunnen we nu allemaal van deze ‘luxe’ genieten en hebben wij een heerlijk recept voor je! Want welke combinatie is er nu lekkerder dan ei en bacon? Juist!

Zo maak je het: 

  • Kook de eieren een minuut of 10, zodat ze goed hard zijn. Laat ze schrikken en laat ze even afkoelen.
  • Bak de bacon in een droge koekenpan lekker krokant en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Pel de eieren en snij ze in de lengte door de helft. Doe het eigeel in een kom. Doe hier de mayonaise, mosterd, chilipoeder en naar smaak zout en peper bij. Snij wat bieslook fijn en doe dit er ook bij (houd een beetje apart ter garnering).
  • Verkruimel de bacon en doe dit in de kom erbij, houd ook hier wat van apart. Meng alles goed door elkaar en verdeel je vulling over de eitjes.
  • Garneer met de achtergehouden bacon en bieslook en maak eventueel af met een snufje chilipoeder. Eet smakelijk!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Lekker&Simpel | Beeld:  Videostill YouTube