Robby
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 4 tomaten
  • Mozzarella kaas, geraspt

Zin in lekker eten? Met dit recept maak je sowieso indruk aan tafel!

Wat gaan we nu weer eten vanavond? Een vraag waar half Nederland op dit moment mee kampt. Je hebt zin in iets écht lekkers maar je hebt ook weer geen zin om heel veel moeite te doen. Daarom is deze Italiaanse caprese kipovenschotel het gerecht dat je deze week nog wilt maken. Korte bereiding, even in de oven en je hebt een heerlijke gerecht op tafel staan.

Perfecte gerecht

Soms is de inspiratie ver te zoeken. Geen probleem, wij hebben het perfecte gerecht voor je gevonden! Een heerlijk recept waar je met het hele gezin van kan smullen en je hebt er alleen een oven voor nodig, dus geen geknoei en een fornuis vol vetspetters. Ook heb je er maar 4 ingrediënten voor nodig en is de bereidingstijd heel kort. Als je eters krijgt maak je hier sowieso indruk mee, want naast de lekkere smaak ziet het er ook nog heel mooi uit.

Zo maak je de Italiaanse caprese kipovenschotel:

  • Vet een ovenschaal in en leg hier de kipfilets in.
  • Besmeer de kipfilets aan beide kanten met pesto en verdeel plakjes tomaat over de bovenkant.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit over de kip.
  • Plaats het daarna voor circa 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
  • Na 40 minuten heb jij een heerlijk gerecht en kan iedereen genieten van jouw kookkunsten!
  • Zo makkelijk kan het zijn. Eet smakelijk!

Tip: serveer dit met een frisse salade

Lees ook: Te veel gegeten? Déze tips verminderen je volle gevoel!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Beeld: Videostill