Ingrediënten
  • 250 gram gemalen mariakoekjes of bastognekoeken
  • 175 gram gesmolten boter
  • 120 millilter citroensap
  • 400 milliliter gecondenseerde melk
  • 5 blaadjes gelatine
  • 100 gram roomkaas
Sunayna
1 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram gemalen mariakoekjes of bastognekoeken
  • 175 gram gesmolten boter
  • 120 millilter citroensap
  • 400 milliliter gecondenseerde melk
  • 5 blaadjes gelatine
  • 100 gram roomkaas

Met dit recept heb je in 1 minuut een citroentaart!

Taart: daar is iedereen dol op! Vooral vers van de bakker of zelfgemaakt. De geuren die zich door je huis verspreiden; genieten. Vandaag hebben we een heerlijk recept voor je. Leuke bijkomstigheid: het duurt maar 1 minuut om te maken!

Voor deze heerlijke citroentaart heb je niet veel ingrediënten nodig, ook hoeft het niet de oven in. Dat scheelt weer tijd! Met dit makkelijke recept doe je mensen geloven dat je uren in de keuken hebt gestaan!

Zo maak je het:

  • Maal de koekjes fijn met een keukenmachine en smelt de boter in een pan. Doe de gemalen koekjes en gesmolten boter bij elkaar in een kom en meng het goed door elkaar.
  • Als het tot een stevig mengsel is geroerd, doe het dan in een springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Klaar is de bodem! Zet deze in de koelkast.
  • Verwarm de citroensap in een pannetje en voeg de gelatine of agaragar toe. Roer goed en doe dit in een kom. Doe in de kom ook de overige ingrediënten en roer nogmaals. Giet het mengsel daarna in de bakvorm.
  • Doe de taart minstens vier uren (maar het liefste de hele nacht!) in de koelkast om op te stijven.
  • Voor een leuk effect kun je nog wat gemalen koekjes over de taart heen strooien.
  • Variëren is ook altijd leuk: strooi wat van de gemalen koekjes over de opgestijfde taart of versier het met fruit, snoepjes, nootjes of geraspte citroenschil. Ook leuk om samen met je kinderen te maken.

Lees ook: Te veel gegeten? Déze tips verminderen je volle gevoel!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Beeld: Videostill