Naomi

Nog even terugdenken aan Oostenrijk? Deze Kaiserschmarrn zijn echt heel lekker…

Het is nu geen tijd meer voor de wintersport. Mis je het al? Wij ook! Daarom hebben wij de Nederlandse variant van de overheerlijk Kaiserschmarrn voor je opgezocht en wat zijn ze lekker… Het is een mix tussen pannenkoeken en poffertjes en typisch Oostenrijks. Zo kan je toch nog even terugdenken aan die heerlijke wintersportvakantie.

Wat heb je nodig? (voor 4 persoon)

  • 4 eieren
  • 125 ml melk
  • 100 gram suiker
  • een snufje zout
  • 125 gram bloem
  • 100 gram rozijnen
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 400 gram appelmoes

Wat moet je doen?

  1. Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot er mooie schuimpieken ontstaan.
  2. Klop de eidooiers in een aparte kom tot een gladde massa.
  3. Meng de melk, suiker, zout, bloem en rozijnen door het eiermengsel tot alles goed vochtig is.
  4. Spatel de eiwitten door het eiermengsel.
  5. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en giet het beslag in de pan. Laat de pannenkoek mooi goudbruin worden aan de onderkant in ongeveer 1 minuut. Draai hem daarna om en bak ook die kant 1 minuut.
  6. Scheur de Kaiserschmarrn in stukjes met twee vorken en bak ze nog ongeveer 2 minuten.
  7. Bestrooi de Kaiserschmarrn met poedersuiker en serveer het met appelmoes.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: AllRecipes | Beeld: All Free Download