Desy

Frisse, zoete én romige limoentaartjes!

Zin in wat lekkers? Of gewoon zin in bakken? Lees dan gauw verder, want vandaag delen we het recept voor deze mini-limoentaartjes voor je. We beloven je; je hebt nog nooit eerder zo’n fris, zoet en ontzettend romig taartje geproefd!

Maak ze daarom meteen en haal de volgende ingrediënten in huis:

Vulling:

  • 4,5 theelepels limoenschil
  • 120 ml limoensap
  • 4 eidooiers
  • 240 ml gecondenseerde melk (gezoet)

Bodem:

  • 22 mariabiscuitjes
  • 3 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels ongezouten, gesmolten boter

Slagroom:

  • 200 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel limoenschil

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de eidooiers en de limoenschil (fijngesneden) in een kom en klop tot een luchtig geheel. Voeg het limoensap en de gecondenseerde melk toe en klopt tot een romig en luchtig geheel. Neem de mariabiscuitjes en verkruimel deze in een keukenmachine of met de hand. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg dit toe aan de koekjes samen met 3 eetlepels suiker.

Meng dit goed door elkaar en verdeel dit over de muffinvorm. Denk er hierbij om dat je niet alleen een bodem, maar ook opstaande randjes maakt. Bak de bodempjes 8 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze eruit en giet het ei-limoenmengsel in de vormpjes. Zet de vorm weer in de oven en bak 15-17 minuten op 160 graden. Haal ze uit de oven, laat afkoelen, dek af met folie en doe 2-3 uren in de koelkast. Maak vlak voor de taartjes klaar zijn de slagroom door de slagroom op te kloppen en langzaam de suiker toe te voegen. Voeg als de slagroom bijna klaar is de citroenschil toe. Haal de taartjes uit de oven en garneer met een eetlepel slagroom. Eet smakelijk!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill