Desy
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels tacokruiden
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 rode paprika's
  • 1 limoen
  • 8 tortilla's, bloem of maïs
  • 2 eetlepels boter
  • 200 gram geraspte kaas

Mexicaanse quesadilla’s als avondmaaltijd!

Wil je eens iets anders eten dan de groente-vlees-aardappelen maaltijd? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Vandaag delen we namelijk een overheerlijk recept voor Mexicaanse quesadilla’s met je!

Eigenlijk zijn quesadilla’s voor de Mexicaanse keuken wat tosti’s zijn voor de Nederlandse keuken; een lekker belegd, getoast broodje. Met als enige verschil dat er bij quesadilla’s geen brood aan te pas komt en dat ze vaak veel uitgebreider belegd worden. Quesadilla’s zijn vaak gemaakt van bloem- of maïstortilla’s, zijn gevuld met kaas, vlees en groenten en worden gegeten in combinatie met salsa, chilisaus of guacamole. Het recept dat we vandaag met jullie delen lijkt eigenlijk niets op een tosti, bekijk het maar eens op de volgende pagina!

Zo maak je het:

Snijd de kipfilets in reepjes en kruid met de tacokruiden. Neem een grote wok of koekenpan en verhit hierin 1 eetlepel olijfolie. Bak de kip tot deze gaar en lichtbruin is. Haal de kip uit de pan en verhit opnieuw een eetlepel olie in de pan. Pers de teentjes knoflook en doe deze samen met de gesneden ui in de wok. Bak een paar minuten tot de ui glazig wordt en voeg de gesneden paprika en wat limoensap toe. Bak deze een aantal minuten mee en voeg de gebakken kip toe. Neem een schone pan en smelt hierin een beetje boter. Voeg een tortilla toe en schuif deze heen en weer totdat hij boterig is. Strooi kaas over de tortilla, gevolgd door kipfiletreepjes en het paprikamengsel. Bestrooi ook dit met gesmolten kaas en dek af met nog een tortilla. Draai de tortilla om en bak ook de andere kant tot deze goudbruin is. Haal uit de pan en herhaal met een nieuwe tortilla. Snijd de tortilla’s in puntjes en serveer met een lekkere dip.


Pagina 2/2

Bron: Tasty | Beeld: Videostill