Christel

Kokosfans opgelet!

Kokoskoeken en kokosmakronen zijn bij ons niet aan te slepen. Helemaal wanneer ze nog warm zijn kunnen we nooit stoppen met eten. Ook voor een kokostaart zijn wij altijd wel te porren. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om zo’n lekker taartje te maken. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in!

Wat heb je nodig voor 8 á 10 personen?

Voor de bodem:

  • 150 gram bloem
  • 80 gram suiker
  • 70 gram (room)boter
  • Snufje bakpoeder

Voor de vulling:

  • 200 gram gemalen kokos
  • 150 gram boter
  • 180 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • 4 eieren

Wat moet je doen?

  • Doe de bloem, suiker, boter en bakpoeder in een kom en kneed dit net zo lang totdat je een deegbol hebt.
  • Druk het deeg op de bodem en zijkanten van een taartvorm (doorsnede van 23 centimeter).
  • Zet de taartvorm voor ongeveer 20 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de boter, suiker, kokos en bloem in een kom en mix dit tot een geheel.
  • Voeg daarna de eieren één voor één aan het beslag toe en blijf ondertussen mixen.
  • Giet de vulling in de taartvorm.
  • Bak de taart in 25 minuten gaar. Controleer met een sateprikker of de binnenkant droog is, zo niet, bak de taart dan nog een paar minuten door.
  • De kokostaart is zowel koud als warm lekker.

Geniet ervan!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Ff proeve | Beeld: Videostill