Christel

Dit moet je echt eens proberen

De meeste mensen eten hun scones met een goede dot slagroom of een beste schep mascarpone. Hartstikke lekker natuurlijk. De Engelsen eten hun scones echter altijd trouw met een goede portie clotted cream. Deze verdikte slagroom is overheerlijk bij de scones, probeer het ook eens!

Wat heb je nodig?

  • 960 milliliter slagroom

Wat moet je doen?

  • Zelf clotted cream maken kan bijna niet makkelijker. Allereerst: verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schenk de slagroom in een ovenschaal en zet de schaal voor maar liefst 12 uur in de oven.
  • Laat de slagroom vervolgens koelen op kamertemperatuur (ongeveer een uur).
  • Bedek de schaal daarna met vershoudfolie en zet ‘m in de koelkast, net zo lang tot de clotted cream helemaal koud is.
  • Schep de dikke laag die op de slagroom is ontstaan uit de schaal en doe dit in een bakje en de clotted cream is klaar om te serveren!
  • Het waterige slagroom dat overblijft is nog prima te gebruiken, bijvoorbeeld bij het maken van scones!

Tip: maak de clotted cream vlak voor het slapen gaan, zodat je overdag geen last hebt van een zoemende oven.

Lees ook:

Bron: Food Wishes | Beeld: videostill