Naomi

Deze macarons zijn echt overheerlijk!

Macarons zijn Franse luchtige koekjes met een vulling. De koekjes zijn voor het eerst gemaakt voor het huwelijk van Anne de Joyeuse met Marguerite de Lorraine. Erg populair waren ze toen nog niet. De koekjes danken hun populariteit tegenwoordig aan de film Marie Antoinette en de serie Gossip Girl. De koekjes kwamen daar vaak in voor en iedereen wilde ze proeven. Ken jij ze al? Deze macarons zijn extra speciaal, omdat ze een bijzonder vulling hebben van roomkaas en aardbeien jam. Jammie!

Wat heb je nodig? (voor 16 macarons)

Voor de koekjes

  • 3 eiwitten op kamertemperatuur
  • 60 gram suiker
  • 410 gram poedersuiker
  • 230 gram amandelmeel
  • 3 druppels kleurstof (rood)

Voor de vulling

  • 220 gram roomkaas
  • 230 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels melk
  • Aardbeienjam

Wat moet je doen?

Voor de koekjes

  • Klop de eiwitten met een mixer in een middelgrote schaal stijf.
  • Blijf kloppen en voeg vervolgens langzaam de suiker toe, totdat pieken ontstaan in het eiwit
  • Zeef de poedersuiker en het amandelmeel boven de eiwitten en roer het geheel goed door elkaar. Probeer niet langer te mixen dan nodig, er is een risico dat de macarons slecht rijzen als dit wel gebeurt.
  • Doe de helft van het mengsel in een aparte schaal en voeg de rode kleurstof toe aan één helft. Doe beide degen in een aparte plastic zak en knip het puntje van de zak af. Schep beide degen tegelijk in een spuitzak, zodat er een gelijke deling in de spuitzak zit. Dit zorgt voor een mooi effect.
  • Leg wat bakpapier op de bakplaat en spuit kleine rondjes op de bakplaat. Probeer ze ongeveer 3 centimeter groot te hebben.
  • Laat de koekjes op de bakplaat rusten voor 30 minuten tot een uur. Als het goed is, zijn ze nu niet langer nat en is er een vliesje zichtbaar bovenop de koekjes.
  • Bak de koekjes in de voorverwarmde oven (140 graden) voor 13 tot 15 minuten, tot ze goed gerezen zijn. Laat ze vervolgens 10 minuten rusten voordat ze gevuld worden.

Voor de vulling

  • Mix voor de vulling de roomkaas, poedersuiker en melk in een kom tot het een gladde massa is. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit een rondje op het koekje. Doe vervolgens een beetje jam in het midden van het rondje en leg er een koekje op.
  • Hou de macarons gekoeld, tot ze worden geserveerd.

Eet smakelijk!

Bron: Proper Tasty| Beeld: videostill