Christel

Zo lekker heb je uienringen nog nooit gegeten!

Ben je dol op uienringen, maar mis je het vlees wanneer je dit borrelhapje eet? Geen probleem! Dan maak je ze toch gewoon met wat spek. Uienringen zijn een erg populair hapje in de Verenigde Staten, waar ze voornamelijk in de kroeg worden geserveerd. Gelukkig wint de uienring ook in Nederland aan populariteit, want wij zijn er helemaal gek op!

Wat heb je nodig?

  • 3 grote uien, in ringen gesneden
  • 450 gram plakjes spek
  • 130 gram griesmeel
  • 130 gram bloem
  • 450 milliliter bier
  • Snufje zout
  • Knoflookpoeder

Wat moet je doen

  • Draai om iedere ring spek tot de uienring helemaal is bedekt. Bak de uienringen in wat olie in een koekenpan, tot het spek gaar is. Laat de ui-spekringen vervolgens afkoelen. 
  • Mix de griesmeel, bloem, zout en knoflookpoeder in een kom en voeg genoeg bier toe, zodat je een soepel maar nog dik beslag krijgt.
  • Verhit genoeg olie in een pan, zodat de ringen in de olie kunnen drijven. Dip de uienringen in het beslag en frituur ze tot het beslag krokant en bruin is.
  • Eet smakelijk!

Bron: BBQ pit Boys | Beeld: Videostill