Christel
20 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram pastinaak
  • 60 milliliter volle melk
  • 60 milliliter slagroom
  • 45 gram roomboter
  • 2 takjes tijm
  • teentje knoflook
  • snufje zout
  • snufje peper
  • snufje nootmuskaat

Wij watertanden nu al

Tegen een romige aardappelpuree zeggen wij geen nee, toch houden we ook wel van wat variatie. Wil je het beste van deze werelden? Kies dan voor een pastinaakpuree! Sla de volgende ingrediënten maar alvast in.

Wat moet je doen?

  • Schil de pastinaak en snijd deze in stukken. Kook de pastinaak vijtien minuten in water met een beetje zout op een middelhoog vuur. 
  • Snijd de knoflook doormidden en doe deze samen met de slagroom, melk en tijm in een pannetje en laat dit ongeveer vijf minuten opstaan. Haal vervolgens voorzichtig de knoflook en tijm uit de slagroom.
  • Doe de pastinaak in een keukenmachine samen met de boter en een eetlepel van het kookwater. Laat de keukenmachine draaien en voeg de helft van het slagroommengsel toe. Schenk vervolgens steeds een beetje van de rest van de slagroom bij de puree tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
  • Breng de pastinaakpuree vervolgens op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.

Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Foodnetwork | Beeld: Commons Wikimedia, Jon Sullivan