Christel

Roomijs + koffie = ultieme verwennerij!

Nu het zonnetje zich eindelijk laat zien, zijn de verkoelende dranken niet meer aan te slepen. De koffieliefhebbers onder ons doen zich graag tegoed aan een heerlijke ijskoffie op het terras. Maar deze koude versnapering kun je ook zelf maken, hoogstwaarschijnlijk is-ie dan nog lekkerder ook!

Wat heb je nodig voor 2 glazen?

  • 400 milliliter sterke koffie
  • 5 bolletjes vanille roomijs
  • Volle melk (optioneel)
  • Theelepel kaneel
  • Slagroom
  • Chocoladesnippers

Wat moet je doen?

  • Schenk de koffie in een blender en voeg de bolletjes roomijs en een snufje kaneel toe. Laat de blender vervolgens net zo lang draaien tot de koffie en roomijs helemaal zijn vermengd. Vind je je ijskoffie te dik? Schenk dan wat volle melk bij de koffie en laat de blender nog even draaien.
  • Schenk de koffie in grote glazen en doe er vervolgens nog wat slagroom op. Gezien het oog ook wat wil, kun je nog wat chocoladesnippers over de slagroom sprenkelen.
  • Klaar is kees!

Wil je meer koffierecepten uitproberen? Lees dan eens de onderstaande artikelen:

Beeld: Pexels