Christel
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 liter rode wijn
  • 3 sterretjes steranijs
  • 1 citroen
  • 2 sinaasappels
  • 2 kaneelstokje
  • 6 kruidnagelen
  • 3 à 4 eetlepels ruwe rietsuiker

Het is supermakkelijk om te maken!

Wanneer de decembermaand is aangebroken, denken we aan lekker eten en drinken. De kerstkransjes zijn niet aan te slepen, we doen ons te goed aan gevulde speculaas en uiteraard mag de glühwein ook niet ontbreken. Hoewel we een lekkere glühwein vaak kopen op een kerstmarkt, is het heel makkelijk om zelf te maken!

Het is een fluitje van een cent!

Glühwein
Op de Duitse Weihnachstmarkt is de glühwijn een van de populairste drankjes. Zo wordt er per jaar rond de decembermaand zo’n 40 miljoen liter (!) aan glühwein gedronken. Gelukkig hoef je niet helemaal naar Duitsland af te reizen voor deze warme, alcoholische versnapering, want het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken.

Wat moet je doen?

  • Snijd de citroen en sinaasappels in schijfjes en doe alle ingrediënten in een grote pan.
  • Laat het geheel daarna 1 uur op een laag vuur staan. Let op: de drank mag niet koken, want dan gaat de alcohol verloren.
  • Schenk de glühwein vervolgens door een zeef en de drank is klaar om te serveren!
  • Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Eat smarter | Beeld: Pixabay