Sabine

Deze burgers zijn binnen een handomdraai gemaakt

Voor een hamburgertje op z’n tijd zijn velen wel te porren, maar een burger met vis kan net zo smakelijk zijn. Wel in in een visburger? Dan hebben we hier een hele leuke voor je: deze zalmburgers. Ze smaken meer dan prima en zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken.

Dit heb je nodig:

  • 400 gram zalm uit blik, uitgelekt
  • 2 eieren, gekopt
  • 1 kleine ui, versnipperd
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 3 eetlepels plantaardige olie

Zo maak je het:

  • Doorzoek de zalm en verwijder eventuele graadjes.
  • Doe de zalm in een kom samen met de geklopte eieren, gesneden uit, zout en peper. Roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Verdeel de inhoud daarna in achten en kneed deze acht stukken in je hand tot burgers.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier wat olie in. Wacht tot de olie is verwarmd en doe daarna een aantal burgers in de pan. Frituur ze vijf minuten aan beide kanten of tot de burgers knapperig en goudbruin zijn. Laat de zalmburgers daarna uitlekken op keukenpapier.
  • Doe dit tot alle burgers gebakken zijn.
  • Serveer direct met bijvoorbeeld een lekkere salade.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: All Recipes | Beeld: Videostill YouTube