Robby

Deze salade is ontzettend makkelijk en smaakt ronduit geweldig!

De zomer is helaas weer voorbij, de barbecue kan de schuur weer in en de parasol gaat terug naar de zolder. Het seizoen van luchtige salades en koele drankjes is geweest, we mogen weer met z’n allen aan de stamppot. Toch?

Nee hoor, in de herfst kan je ook een heerlijke salade als maaltijd eten! Het hoeft niet allemaal uit gestampte aardappels te bestaan wat we naar binnen schuiven als de blaadjes beginnen te vallen. Een maaltijdsalade kan in elk seizoen, je kan alleen wat aanpassingen aan de ingrediënten verrichten! Deze heerlijke maaltijdsalade staat in een mum van tijd op tafel en heeft een net wat krachtigere smaak dan een luchtige zomerse variant. Net zo goed een stevige maaltijd als boerenkool dus, alleen wat lichter verteerbaar. Het vriest immers nog niet!

Wat heb je nodig voor deze heerlijke herfstige maaltijdsalade? Niet veel! De hoeveelheden hieronder zijn voor 4 personen.

  • 2 peren
  • 1 hand walnoten, fijngehakt
  • 1 grote gerookte kipfilet
  • bladsla mix
  • geitenkaas, verbrokkeld
  • Moster, anderhalve eetlepel
  • Honing, anderhalve eetlepel
  • Scheut olijfolie
  • Witte wijn-azijn, 2 eetlepel

De salade is ontzettend simpel om te maken, je bent binnen een paar minuten klaar. Snij de peren in dunne plakjes, doe hetzelfde met de gerookte kipfilet. Plaats in een grote saladeschaal en gooi hier de sla-melange bij. Verkruimel de geitenkaas over dit geheel en doe hetzelfde met de walnoten. Voor de dressing mix je de honing, mosterd, olie en azijn tot een gladde massa. Schenk de dressing door de salade. Niet teveel, de smaak wordt dan te overheersend. Hussel goed door elkaar en verdee over vier borden! Serveertip: lekker met een stokbroodje! 

Beeld: Pixabay