Naomi

Dit koekjesdeeg is veilig en verrukkelijk!

Lik jij ook altijd het overtollige koekjesdeeg van de deeghaken? Het is een guilty pleasure voor velen, maar niet zonder risico. Door rauwe eieren te eten kan je salmonella krijgen en in tarwebloem kunnen ook de nodige bacteriën zitten. Ziek worden willen we natuurlijk geen van allen, daarom hebben we een goede variant voor je gezocht! Dit koekjesdeeg is zonder risico helemaal op te peuzelen. Heerlijk!

Wat heb je nodig? (voor 15 tot 20 deegballetjes)

  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram suiker (poedersuiker werkt eerlijk gezegd nog beter)
  • 60 gram zachte roomboter
  • 0,5 vanillestokje
  • 0,5 theelepel zout
  • 100 – 150 gram chocolade druppels

Wat moet je doen?

  • Meng de boter, zout en de suiker in een kom samen tot een geheel.
  • Voeg het amandelmeel daar vervolgens aan toe.
  • Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de kern eruit en doe ook die kern in het mengsel.
  • Kneed alles goed door elkaar en zorg dat het goed plakkerig is. Er moeten balletjes van gevormd kunnen worden. Valt het deeg onverhoopt toch uit elkaar? Voeg dan wat melk toe.
  • Kneed tot slot de chocolade druppels erdoor en rol balletjes van het deeg.

Eetsmakelijk!

Bron: Foodgloss | Beeld: videostil