Deze knapperige Spaanse aardappeltjes zijn overheerlijk

aardappeltjes

En je hebt er niet eens zoveel ingrediënten voor nodig

Schilder Vincent van Gogh wist het en wij weten het: Nederlanders zijn echte aardappeleters. Hoewel we enthousiast worden van aardappels met een stukje vlees en groentes, willen wij ook weleens wat variatie op het bord. Wat je te doen staat? Deze knapperige Spaanse aardappeltjes bereiden.

Dit heb je nodig:

  • 680 gram fingerling aardappels
  • 75 gram amandelpesto + extra om te serveren
  • gesneden peterselie om te serveren
  • olijfolie
  • halve theelepel zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smeer wat olijfolie op het bakpapier.
  • Snijd de vingervormige aardappelen in de lengte doormidden en doe ze in een kom. Doe de pesto hierbij samen met wat zout en meng het met elkaar.
  • Verdeel de aardappelen daarna over de bakplaat en rooster ze in 30 minuten gaar in de oven.
  • Serveer met peterselie en zet gebruik nog wat pesto om te dippen.

Bron en beeld: Goodhouse Keeping

Like Kookfans op Facebook!

Vond je dit leuk? Meer weten? Volg ons op Facebook!

Heb ik al gedaan
error: Deze functie is uitgeschakeld