Ingrediënten
  • 1,5 kilo kipfilet, in repen gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 kilo champignons, in plakjes
  • 1 kleine sjalot, geperst
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter droge witte wijn
  • 2 eetlepels grofgehakte dragon
  • Sap van 1 kleine citroen
Desy
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1,5 kilo kipfilet, in repen gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 kilo champignons, in plakjes
  • 1 kleine sjalot, geperst
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter droge witte wijn
  • 2 eetlepels grofgehakte dragon
  • Sap van 1 kleine citroen

Gooi er nog maar een wijntje in!

Om een lekker mals kipfiletje te krijgen moet je hem dronken voeren. Ja, dat hoor je goed: je moet hem verdrinken in alcohol. Wanneer je je stukje vlees onderdompelt in een beetje witte wijn, dan wordt deze minder droog. Ook zal het vlees een stuk meer smaak krijgen. Laten we beginnen! 

Zo maak je het:

  • Kruid de kipfilet aan beide kanten met zout en peper. Plaats in een kleine kom, bestuif met de bloem en hussel voorzichtig door elkaar.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kip toe. Bak 4 minuten totdat de kip goudbruin maar niet compleet gaar is. Leg de kip op een bord.
  • Draai het vuur wat lager, voeg de champignons en de sjalot toe en breng op smaak met zout en peper. Bak de paddenstoelen ongeveer 5 minuten totdat ze zacht en bruin zijn geworden. Voeg de bouillon, wijn en 1 eetlepel van de dragon toe. Laat 8 minuten sudderen totdat het vocht is ingedikt.
  • Doe de kipfilet (met eventueel ontstaan vocht) in de pan en laat opnieuw 8-10 minuten sudderen totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.
  • Breng, waar nodig, op smaak met zout en peper. Strooi de overgebleven dragon eroverheen en besprenkel met het citroensap. Heerlijk met rijst of pasta!

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill YouTube The Cook ‘n Share