Christel

Te lekker om niet te maken!

Het is weekend en dat betekent dat de frituurpan weer aan mag. Hoewel kroketten, kaassoufflés en frikandellen erg lekker zijn, is het nog lekkerder om zelf eens wat bittergarnituur te maken. Het is een werkje, maar dan heb je overheerlijke kip-kaasballetjes.

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 300 gram kip
  • 20 gram maizena
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 100 gram kaas
  • 1 ei
  • gekruid paneermeel
  • scheutje tabasco
  • zout, naar smaak
  • chilipoeder, naar smaak
  • witte peper, naar smaak
  • olie om in te frituren

Wat moet je doen?

  • Doe de kip in een keukenmachine zodat je als het ware een puree krijgt.
  • Doe de puree in een bakje en voeg hieraan de zout, chilipoeder, peper, maizena, tabasco en knoflook toe. Mix dit goed door.
  • Maak 10 balletjes uit het mengsel.
  • Snijd 10 gelijke blokjes uit de kaas.
  • Maak ieder kipballetje plat en vouw hier een kaasblokje in.
  • Dip de kip-kaasballetjes in het ei en vervolgens in het paneermeel. Zorg dat het balletje helemaal bedekt is met paneermeel.
  • Verhit de olie op 180 graden en frituur de balletjes voor ongeveer drie minuten of tot de balletjes mooi bruin zijn.

Probeer ook:

Bron: Bharatz Kitchen | Beeld: videostill