Christel

Dit moet je eens proberen!

Kip staat bekend als een veelzijdig stukje vlees, maar toch blijven mensen bij het bereiden van kip vaak hangen bij het recept dat ze al goed kennen. Hartstikke zonde. Dit is een kiprecept dat je een keer moet uitproberen.

Sla de kipfilet maar alvast in, want als je dit recept een keer hebt geprobeerd, wil je het binnenkort vast nog een keer maken. Kip Hasselback klinkt ingewikkelder dan het is, want je hebt het zo gemaakt.

Wat heb je nodig voor vier porties?

  • 4 stukken kipfilet
  • 1 theelepel pittige saus
  • 100 gram babyspinazie
  • 4 plakken bacon, die in plakes van 1 centimeter breed worden gesneden
  • 40 gram mozzarella in plakjes van 1 centimeter breed
  • Zout en peper naar smaak

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de kip horizontaal en maak om de anderhalve centimeter groeven in de kip. 
  3. Doe de kip in een kom en voeg hier zout, peper en de pittige saus aantoe. En zorg dat de kip de saus en kruiden helemaal opneemt door de kip in de kom te draaien.
  4. Leg de het vlees op een ingevette bakplaat en verdeel de spinazie, mozzarella en bacon in de groeven van de kip.
  5. Doe de kip voor 20 minuten in de oven en je kip Hasselback is klaar!

Bron: Sanjeev Kapoor Khazana | Beeld: Video still