Kookfans

Simpel kan ook héél lekker zijn!

Dit is nou typisch zo’n maaltijd uit de oven die echt heel makkelijk te maken is op een drukke doordeweekse avond. Het bevat alles wat je nodig hebt voor een smakelijke maaltijd: gemarineerde en geglaceerde kip, aardappelen en broccoli met overheerlijk honingmosterdsaus!

Wat heb je nodig?

Dat is niet zo gek veel eigenlijk: je oven, een kwast en voldoende aluminiumfolie.

De ingrediënten

We gaan er hierbij even voor het gemak vanuit dat je het gerecht maakt voor 4 personen. Afhankelijk van het daadwerkelijke aantal eters kun je de hoeveelheden natuurlijk aanpassen.

1 dl honing
4 eetlepels Dijon
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel kerrie
2 eetlepels sojasaus cayennepeper naar smaak (of andere pepers voor de pittigheid)
4 pepers (cayennepeper naar smaak of andere pepers voor de pittigheid)
kipfilets (aan het bot) voor 4 personen

Wat moet je doen?

Doe alle ingrediënten, behalve de kip in een kom en meng het goed door elkaar heen. Voeg daarna de kip toe en laat deze goed afgedekt zeker een uur in de koelkast marineren. Ideaal is het als je dit bijvoorbeeld al ‘s middags zou kunnen doen. Het mag namelijk wel drie uur of langer marineren, zodat de smaak echt goed kan intrekken.

De gemarineerde kip doe je in een ovenschaal en die dek je vervolgens af met aluminiumfolie. Deze bak je ongeveer 20 minuten in de oven. Let erop dat je deze goed voorverwarmd op 190 graden. Daarna verwijder je het aluminiumfolie en doe je er met een kwast nog wat van de marinade op. Bak de kip vervolgens nog 20 minuten (met bot) of 15 minuten (als kipfilets) in de oven en breng van tijd tot tijd extra marinade aan.

Overigens kun je het beste kip met bot gebruiken voor de meeste smaak, bijvoorbeeld vleugels of poten. Kipfilet werkt ook prima. Dreigt de saus om de kip heen wat zwart te worden? Voeg dan wat water toe, je hebt genoeg aan een koffiekopje.

Lees ook: Deze koolhydraatarme pannenkoeken zijn de perfecte vervanger van de normale pannenkoek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Beeld: Pexels