Deze penne pesto bevat tonijn en is daarom nét even anders dan anders!

Ingrediënten
  • 300 gram penne
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 gram rode pesto
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blikjes tonijn (à 185 gram), uitgelekt en in stukjes
  • 1 bos peterselie
  • 125 gram crème fraîche
Desy
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram penne
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 gram rode pesto
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blikjes tonijn (à 185 gram), uitgelekt en in stukjes
  • 1 bos peterselie
  • 125 gram crème fraîche

Deze penne pesto met tonijn is een echte aanrader!

Heb je trek in een lekkere en vullende pasta, maar wil je hem eens anders maken dan de gebruikelijk pasta met gehakt of kip? Dan moet je echt deze penne pesto met tonijn eens proberen! Iedereen gaat dit gerecht echt lekker vinden!

Zo maak je het:

  • Zet een ruime pan met water en een snufje zout op het vuur en breng dit aan de kook.
  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui fijn, pers de knoflook of hak deze fijn en laat de tonijn uitlekken en snijd dit in stukjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan of een grote koekenpan en voeg de ui toe als de olie heet is.
  • Fruit de ui in de hete olie en voeg de knoflook toe als de ui begint te bruinen.
  • Bak de knoflook even mee en draai het vuur dan wat lager.
  • Schep dan de pesto en de tomatenblokjes erdoorheen.
  • Voeg daarna de tonijn toe en laat de saus op middelhoog vuur vijf minuten warm worden.
  • Meng dan de crème fraîche erdoor. Giet de gekookte pasta af en schep dit door de tomatensaus.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de peterselie fijn en schep ook dit door de saus.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deksel voor de pan zoek? Deze simpele truc werkt ook

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill