Christel

Hier maak je je gezelschap heel blij mee

Nu het officieel zomer is, is het heerlijk om zo nu en dan buiten te eten. Picknicken klinkt ons daarom als muziek in de oren. Heb jij ook zin om in de buitenlucht te lunchen? Dan is dit Italiaanse picknickbrood echt iets voor jou.

Wat heb je nodig voor vier á zes porties?

  • 1 Cas­ti­li­aans rond brood
  • 150 gram ham, in plakken
  • 150 gram salami, in plakken
  • 150 gram ijsbergsla
  • 110 gram Provolone kaas, in plakken (Italiaanse jonge kaas, AH)
  • 200 gram artisjokharten
  • 220 gram mozzarella, in plakken
  • 2 tomaten, in plakken
  • boter (optioneel)
  • basilicum naar smaak
  • scheutje olijfolie
  • scheutje balsamico
  • snufje zout
  • snufje peper

Wat moet je doen?

  • Snijd de bovenkant van het brood af en bewaar deze.
  • Haal het brood uit de binnenkant, zodat er een kom ontstaat.
  • Smeer de bodem van het brood eventueel in met wat boter, dit kan het makkelijkst met een lepel.
  • Vouw de ham en verdeel deze over de bodem.
  • Leg hierover de Provolone, artisjokharten, mozzarella en tomaten.
  • Giet druppelsgewijs wat azijn en olijfolie over de tomaten en strooi hier wat zout en peper naar smaak overheen. Maak het broodje af met de basilicum, salami en sla.
  • Bedek het broodje met de bovenkant die eraf was gesneden.
  • Verpak het picknickbrood in aluminiumfolie om mee te nemen en snijd deze vervolgens in vier, vijf of zes stukken.

Geniet ervan!

Probeer ook:

Bron: Delish | Beeld: videostill