Naomi

Het echte grote pluspunt van de herfst!

Niet iedereen is even dol op de herfst. De bladeren vallen en de neuzen lopen, maar de herfst heeft ook pluspunten: de stoofpeertjes kunnen weer gemaakt worden! Zomerperen zijn daar gewoon nét niet geschikt voor en de herfstperen wel.

Gebruik bij voorkeur Gieser Wildeman, deze peren worden lekker zoet van smaak en rood van kleur.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 1 kilo peren (Gieser Wildeman)
  • 250 milliliter soepele rode wijn (of druivensap)
  • 75 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 citroen
  • Optioneel: 4 kruidnagels
  • Optioneel: 1 laurierblaadje

Wat moet je doen?

  • Boen de citroen schoon onder koud stromend water. Snijd vervolgens 3 reepjes van de gele schil van de citroen af.
  • Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten. Doe ze vervolgens in de pan en voeg de wijn of druivensap toe.
  • Doe de citroenreepjes, suiker en het kaneelstokje bij de peren in de pan en breng het aan de kook. Als je houdt van een kruidige smaak voeg dan de kruidnagels en het laurierblaadje toe.
  • Laat de stoofpeertjes 1 uur stoven op laag vuur en laat ze vervolgens afkoelen. Serveer ze koud met wat slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Je kan de stoofpeertjes een dag van tevoren maken.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: pixabay