Desy

Overheerlijk en hartstikke makkelijk!

Als je nog nooit een frittata hebt gegeten wordt het hoog tijd; het is namelijk een enorm multifunctioneel gerecht. Je kunt het eten bij het ontbijt, bij de lunch en ook als avondeten met een lekkere frisse salade erbij. Ga gauw naar de supermarkt want je hebt het volgende nodig!

Dit heb je nodig (voor een hele frittata):

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 grote eieren
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zeezout en peper
  • 750 gram rijpe tomaten in schijfjes

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Verhit olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  • Kluts de eieren in kommetje en roer de kaas en knoflook erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het eiermengsel in de pan zodra de olie begint te sputteren en bak totdat de frittata aan de zijkanten goudbruin begint te worden.
  • Leg de tomatenschijfjes op het mengsel; sommige zullen in het mengsel zakken, dit is niet erg.
  • Doe de pan in de oven en bak de frittata 8-10 minuten totdat de eigeren gaar zijn.
  • Schep de frittata voorzichtig uit de pan en op een warm bord.
  • Snijd in stukken en serveer warm of op kamertemperatuur.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: videostill Laura in the kitchen