Robby

Veel lekkerder en gezonder: zelfgemaakte Heksenkaas®

Een van onze lievelingssmeersels voor op brood of op een toastje is toch wel Heksenkaas®. Je kan het zelfs gebruiken voor sauzen en door de salade! Heksenkaas is als merk te koop in de supermarkt, heel lekker. Maar weet je wat nog leuker is? Om het helemaal zelf te maken! En het is nog gezonder ook, want in de supermarktvariant zitten allemaal kunstmatige toevoegingen en conserveermiddelen. Als je het zelf maakt weet je precies wat erin gaat! Het is hartstikke makkelijk om te maken, kijk zelf maar!

Wat heb je nodig om 250 gram imitatie-Heksenkaas® te maken? 

  • 150 gram kruidenkaas
  • 60 gram mayonaise (of de light variant)
  • 30 gram prei (het lichtgroene gedeelte)
  • 10 gram verse peterselie
  • 1 snufje zout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 snufje gemalen zwarte peper
  • paar druppels citroensap

Zo maak je het: 

  • De bereiding is erg simpel. Snijd de prei in kleine ringetjes, pers de knoflook en snipper de peterselie fijn.
  • Meng de mayonaise met het zout, de peper en citroensap.
  • Pureer deze pasta vervolgens met de prei en de peterselie.
  • Spatel nu de kruidenkaas er doorheen en klaar ben je!

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Eetpraat | Beeld: videostill