Ingrediënten
  • 1 grote ui, versnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1/2 bouillonblokje (rundvlees)
  • 250 milliliter water
  • Peper en zout naar smaak
Desy
15 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 1 grote ui, versnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1/2 bouillonblokje (rundvlees)
  • 250 milliliter water
  • Peper en zout naar smaak

De allerlekkerste jus!

Jus is niet zomaar iets wat je over de aardappelen giet met als enige werking dat het eten dan wat makkelijker door je keel glijdt. Nee, jus kan je gerecht maken of breken en zorgt ervoor dat jouw stukje vlees of je aardappelen nét even wat extra’s krijgen. Velen onder ons gebruiken de welbekende zakjes met poeder waarmee je in een handomdraai jus kunt maken; een beetje poeder in je braadvet gooien, water toevoegen, even laten koken en klaar is kees. Helemaal prima, maar met maar ietsje meer werk maak je een veel lekkerdere jus! Dit zal je gerecht veel meer smaak geven.

Lekker voor jou en lekker voor je gasten!

Zo maak je het

  • Breng het water in een steelpannetje aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  • Braad eerst je vlees zoals je normaal gesproken ook zou doen en haal daarna het vlees uit de pan.
  • Doe de boter in de pan en laat dit lichtbruin worden.
  • Voeg de ui toe en fruit dit.
  • Blus af met een beetje van de bouillon en roer alle restjes in de pan goed los.
  • Voeg paprika- en gemberpoeder toe.
  • Voeg naar smaak nog wat bouillon toe.
  • Meng de eetlepel maïzena in een kommetje met twee eetlepels water en voeg dit beetje bij beetje toe aan de pan tot de jus de gewenste dikte heeft bereikt.

Lees ook: Dineren als koningin Elizabeth: zo ziet haar dagmenu eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: videostill, YouTube