Christel

Niet van de echte saus te onderscheiden!

Zo nu en dan snak je naar een lekkere, vette BigMac. Maar wat die burgers nou zo lekker maakt? Dat is vaak de saus die erop zit. Heel lang is het recept voor de BigMac-saus geheim gebleven, maar nu hebben wij het geheim toch ontrafeld! Zo maak je een saus die niet van het origineel te onderscheiden is!

Maak je eigen BigMac! Sla de broodjes in, koop die hamburgers en maak je saus helemaal zelf! Deze saus is niet alleen lekker op een burger, maar is ook erg lekker bij patat of als saladedressing

Wat heb je nodig?

  • 5 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels Piccalilly
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel witte azijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 ui

Wat moet je doen?

  1. Hak de Piccalilly en de ui zo fijn mogelijk.
  2. Doe alle ingrediënten in een magnetronbestendige schaal en kluts dit tot een geheel.
  3. Zet je schaal voor 30 seconden in de magnetron op het maximale aantal watt.
  4. Dek de schaal af met folie en laat deze afkoelen in de koelkast. Wanneer de saus helemaal koud is, kun je ‘m op je burger smeren!

Wil jij altijd met korting eten bij de McDonalds? Check dan DEZE geniale truc!

Bron: Zelfmaakideetjes | Beeld: The Biggest Big Mac in the World door R4vi onder de licentie CC BY-SA 2.0