Christel

Iedereen kan dit maken!

Bier in je beslag doen kan over het algemeen alleen maar goede dingen doen voor je gefrituurde maaltijd. Voeg bier toe aan je uienringenbeslag en je wilt nooit meer anders. Hierdoor maak je de uienringen lichter en krokanter. Wil je weten hoe je de lekkerste uienringen maakt? Lees dan gauw verder!

Wat heb je nodig?

  • 3 middelgrote uien
  • 260 gram bloem
  • 2 teentje knoflook
  • zout, peper, paprikapoeder
  • 1 flesje/ 330 milliliter bier
  • 500 milliliter karnemelk
  • Olie om in te frituren

Wat moet je doen?

  1. Snij de uien in ringen van ongeveer een halve centimeter dik. Duw de ringen vervolgens uit elkaar.
  2. Laat de uien vervolgens voor ongeveer een uur in de karnemelk weken. Dit zorgt ervoor dat uien minder bitter smaken. Ben je lactose-intolerant? Dan kun je de karnemelk door water vervangen.
  3. Verwarm de olie in een hapjes- of frituurpan.
  4. Doe de knoflook in een knoflookpers of snijd deze in kleine stukjes. Doe de knoflook daarna samen met de helft van de bloem, zout, peper en paprikapoeder in een kom en roer dit even door.
  5. Combineer de bier en de bloem in een kom en roer dit met een garde door tot er geen klontjes meer zijn.
  6. Haal de uien uit de karnemelk en dip deze in het bloemmengsel. Schud het te veel aan beslag van het ui af en dip deze daarna in het bierbeslag.
  7. Doe de uienring vervolgens in de frituurolie en bak deze tot het beslag een goudbruine kleur heeft. Laat je uienring vervolgens uitlekken om wat keukenrol.
  8. Eet de uienringen met wat mayonaise of met een pittige saus.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Thrifty | Beeld: Pixabay