Ingrediënten
  • 800 gram kruimige aardappels
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 700 gram spruitjes, gehalveerd
  • 125 gram spekreepjes
  • zakje met Hollands Pannetje Mix
  • 100 ml halfvolle melk
  • 250 gram kalkoenfilet, in stukjes
Robby
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 800 gram kruimige aardappels
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 700 gram spruitjes, gehalveerd
  • 125 gram spekreepjes
  • zakje met Hollands Pannetje Mix
  • 100 ml halfvolle melk
  • 250 gram kalkoenfilet, in stukjes

Zo worden spruitjes ineens heel lekker!

Dalende temperaturen vragen om dikke soepen, stamppot en stoofpotten. Als het weer kouder wordt hebben we altijd zin in wat stevigere kost!

Spruitjes klinken typisch Nederlands,  maar niets is minder waar. Oorspronkelijk komen spruitjes uit het Middellandse Zeegebied, waar ze al duizenden jaren worden geteeld. Gedurende of na de Middeleeuwen is de teelt ervan ook in Noord-Europa begonnen, maar wanneer is onduidelijk. Dat ze op een gegeven moment erg populair in ons land werden staat in ieder geval vast! Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans dat je ze steeds lekkerder gaat vinden. Maar kinderen zetten het vaak al op een krijsen als ze alleen al een spruitje zien! Hoe zorg je dan toch dat ze hun bord leegeten? Simpel, verstop ze tussen allerlei dingen die ze wel lusten!

Zo maak je het:

  • Kook de aardappels in een pan met een laagje water en een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Maak de Hollands Pannetje-mix aan met water en roer goed door.
  • Bak de kalkoen gaar en bak de laatste 3 minuten de ui en knoflook nog even mee.
  • Voeg de spruitjes toe aan het vlees en giet de kruidenmix hier overheen.
  • Laat dit 15 minuten op laag vuur sudderen, met deksel op de pan.
  • Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan, stamp de aardappelen met de melk tot puree en mix het met het spruitjes mengsel.
  • Verdeel over borden, strooi de spekjes eroverheen en je kan aan tafel! Eet smakelijk!

Beeld: Videostill