Robby
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 4 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1 zakje witte saus
  • 250 milliliter melk
  • 1 zakje gemalen oude kaas
  • 2 plakjes Yorkham

Lekker en gezond!

Een beetje een ondergewaardeerde groente vinden wij het, de courgette. Daarom willen wij deze groente even in het zonnetje zetten! Het is namelijk een heerlijk smaakvol product waar je alle kanten mee uitkan.

De courgette vindt haar herkomst in Italië en er wordt voor het eerst melding van gemaakt in een 19e eeuws kookboek.

Courgette

De courgette wordt dan ook veel gebruikt in de Italiaanse keuken, bijvoorbeeld in de pasta. Door Italiaanse immigranten werd de langwerpige groente vervolgens meegenomen naar Amerika, waar hij erg populair is. Wij hebben een gerecht voor je dat de courgette als hoofdingrediënt heeft, want dat verdient ‘ie ook wel een keer in plaats van naar de achtergrond geschoven te worden. Met wat ham, kaas en nog een paar andere smaakvolle producten maak je een gerecht waar je je vingers bij af wilt likken.

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Maak de courgettes schoon en snijd ze dan in parten.
  • Halveer de uien en snijd deze in halve ringen en snijd ook de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de courgettes en uien voor ongeveer 4 minuten.
  • Voeg knoflook, kerriepoeder, zout en peper toe en bak 1 minuut mee.
  • Bereid de witte saus volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Roer de helft van de kaas door de saus.
  • Schep het courgettemengsel in het midden van de plakjes ham en rol de ham op.
  • Leg de rolletjes in de ovenschaal en schep de saus en een eetlepel kaas erover.
  • Zet het voor ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de kaas goudbruin wordt.
  • Eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Allerhande | Beeld: Pexels