Robby
10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram rundertartaar of gehakte biefstuk
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Beetje tabasco (ja, echt!!)
  • Beetje worchestershiresaus
  • Peper & zout naar smaak

Deze filet americain is de lekkerste die je ooit gehad hebt?

Filet Américain is eigenlijk helemaal niet zo Amerikaans. Wist je dat de Amerikanen het maar raar vinden dat wij Nederlanders het op brood eten? Het is heerlijk op een toastje of op een lekker pistoletje met wat peper en gesnipperde uitjes! 

En met een speciaal ingrediënt maak je het zoals je nog nooit hebt geproefd!

Filet Américain

Je kan het gewoon bij de supermarkt kopen, maar wist je dat je het nog veel lekkerder is om zelf te maken? Filet Américain is eigenlijk vooral fijn gemalen (mager) rundvlees, soms met kruiden, een uitje of andere extra smaakmakers. Maar, de Belgen eten filet Américain juist erg grof, en vaak als vlees samen met frieten. Niet op brood of toast, dus! Wist je dat je het heel makkelijk zelf kan maken?

Hoe maak je het?

  • Doe de tartaar in de keukenmachine en draai fijn met de mayonaise, mosterd, tabasco en paprikapoeder. Zorg dat het heel fijn wordt.
  • Schep daarna in een bakje en breng op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wellicht nog wat tabasco. Als het mengsel iets te ‘droog’ is, kun je het mayonaise smeuïger maken.
  • Hmm…. Eet smakelijk!

Lees ook: Welk kant-en-klaar broodbeleg is het gezondst? Dit is het antwoord

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: videostill, YouTube