Desy

Dit heb je nodig:

  • 300 gram broccoli
  • 250 gram penne pasta
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 600 gram kipfilet
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 100 gram gesneden mozzarella
  • zout en peper

Zo maak je het:

Doe ruim water in een pan en breng aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en voeg toe aan het kokende water. Kook vijf minuten en laat uitlekken. Kook de pasta in een ruime pan met water al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem een grote wok en verhit hierin de olijfolie en boter. Snijd de kipfilet in reepjes en breng op smaak met zout en peper. Bak de kip ongeveer vijf minuten aan iedere kant. Haal de pan van het vuur en laat de kip in de pan een tijdje rusten. Haal de kip uit de pan en bak in het bakvocht van de kipfilet de geperste knoflook. Voeg de broccoli toe en mix met de knoflook. Haal het uit de pan en leg aan de kant. Doe in dezelfde pan de slagroom en verwarm het tot het kookt. Voeg onmiddellijk de kaas toe en meng tot het romig is. Draai het vuur laag en voeg de melk in kleine porties, onder continue roeren, toe tot een romige consistentie is bereikt. Voeg de gekookte pasta en broccoli toe en breng op smaak met zout en peper. Leg op een bord en leg hier de kip bovenop. Serveer direct!


Pagina 2/2

Beeld: Pexels