Ingrediënten
  • 1,5 kilo kruimige aardappelen, geschild
  • 50 gram boter + extra om in te vetten
  • 150 gram bacon (in reepjes)
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pot Hollandse bruine bonen (720 gram)
  • 150 ml halfvolle melk
  • Een ovenschaal
Desy
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1,5 kilo kruimige aardappelen, geschild
  • 50 gram boter + extra om in te vetten
  • 150 gram bacon (in reepjes)
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pot Hollandse bruine bonen (720 gram)
  • 150 ml halfvolle melk
  • Een ovenschaal

Lekker Hollands met bruine bonen!

Ben je op zoek naar een echt Hollands gerecht? Zoek niet verder! Wij hebben namelijk het ideale recept voor je: een bonenschotel met bacon. Handige bijkomstigheid; je hebt er maar zeven ingrediënten voor nodig en het is ook nog eens goedkoop.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes.
  • Vul een ruime pan met water en breng dit met een snufje zout aan de kook.
  • Kook de aardappelen in het water in circa 20 minuten gaar.
  • Bak onderstussen de baconreeptjes uit in een koekenpan.
  • Snijd de paprika in reepjes en bak dit drie minuten mee.
  • Voeg dan het blikje tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur laag zodra het mengsel kookt.
  • Laat de bruine bonen uitlekken en voeg dit aan het mengsel toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de bonenschotel 8 minuten op laag vuur stoven.
  • Giet de aardappelen af en stamp deze fijn tot een puree met de helft van de boter en de melk.
  • Schep de bonenstoof in de ovenschaal, dek af met de aardappelpuree en verdeel er wat blokjes boter overheen.
  • Doe de ovenschaal 25-30 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Dit zijn de 8 beste dingen om te eten als je last van griep hebt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Wikipedia