Ingrediënten
  • 6 gele uien, grof gesneden
  • 50 gram boter
  • 3 takjes tijm
  • 3 eetlepels droge sherry
  • 960 milliliter kippenbouillon
  • 960 milliliter runderbouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Croutons en cheddar kaas om te serveren
Christel
60 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 6 gele uien, grof gesneden
  • 50 gram boter
  • 3 takjes tijm
  • 3 eetlepels droge sherry
  • 960 milliliter kippenbouillon
  • 960 milliliter runderbouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Croutons en cheddar kaas om te serveren

Wij watertanden nu al

In de winter snakken we altijd naar een heerlijke, hete soep. Wij zijn voor allerlei soorten soepen wel te porren. Zo eten we graag tomatensoep, erwtensoep of zelf een kaas-biersoep. Ook een uiensoep is bij ons altijd welkom. Deze uiensoep is ontzettend lekker én makkelijk om te maken.

Wat moet je doen?

  • Smelt de boter in een grote soeppan en voeg de uien toe en karameliseer deze. Dit kan een tijdje duren.
  • Voeg daarna de sherry toe en roer dit door de uien.
  • Voeg de tijm toe en schenk de kippen- en runderbouillon in de pan. Roer de uien door de soep.
  • Breng de soep aan de kook en laat de soep daarna een uurtje op een laag vuur staan.
  • Voeg daarna wat peper en zout naar smaak toe.
  • Schep de soep in ovenbestendige (soep)kommen en doe de croutons en kaas in de soep.
  • Zet de kommen in de oven voor 5 minuten onder de grill.
  • Laat de soep een beetje afkoelen en daarna is deze klaar om te serveren!
  • Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Food Wishes | Beeld: Pixabay