Maayke

De perfecte combinatie van aardappelen, witte bonen en spekjes!

Het houdt maar niet op met de ovenschotels op Kookfans. Maar ja, wat wil je ook? Het is lekker en ook nog eens makkelijk om te maken. Hou je wat over? Dan bewaar je de rest in de koelkast en heb nog een lekker maaltje over dat je als lunch kunt eten. Naast de omeletovenschotel en de ovenschotel met vis, is het nu tijd voor deze heerlijke aardappel-ovenschotel met witte bonen en spekjes.

Het kost je minder dan een halfuurtje de tijd om deze lekkere ovenschotel op tafel te hebben staan.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 4 of 5 aardappelen, afhankelijk van de grootte
  • 100 gram spekreepjes
  • 180 gram witte bonen in tomatensaus
  • 1 kleine ui
  • 1 of 2 paprika’s, afhankelijk van de grootte
  • een halve rode peper
  • cherrytomaatjes
  • een scheutje melk
  • een snufje zout en peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • een handje geraspte kaas

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen, snijd eventueel de grote aardappelen in tweeën. Kook ze in een pan met water ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Snijd ondertussen de cherrytomaatjes, paprika, ui en peper in stukjes. Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak hier de spekjes ongeveer 4 tot 5 minuten in gaar. Voeg hierna de ui, rode peper en paprika toe en bak deze 5 minuten mee. Na 5 minuten voeg de cherrytomaatjes, witte bonen in tomatensaus en de kruiden toe. Roer alles goed door elkaar en laat dit ongeveer 3 tot 4 minuten pruttelen. Zet hierna het vuur uit.
  • Giet het water uit de pan met aardappelen. Voeg een scheutje melk en een snufje peper en zout toe en stamp vervolgens de aardappelen fijn tot het een aardappelpuree wordt. Verdeel ongeveer de helft van de puree over de bodem van een ingevette ovenschaal. Doe hier vervolgens een laag met de bonen-saus overheen.
  • Verdeel nu de tweede helft aardappelpuree in de ovenschaal totdat er een egale laag ontstaat. Bestrooi de geraspte kaas over de bovenste laag aardappelpuree. Wanneer je geen kaas wilt gebruiken kun je er ook voor kiezen om een laag paneermeel erover te strooien.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten en goudbruin van kleur is. Eetsmakelijk!

Lees ook: Zo maak je een heerlijke, koolhydraatarme broccoli ovenschotel met maar drie ingrediënten!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill