Robby

Lekker bij de borrel: deze zelfgemaakte kaasstengels!

We houden allemaal van een lekker hapje bij de borrel, maar heel creatief zijn we daar niet in. We grijpen allemaal al snel naar een zak chips of nootjes, altijd hetzelfde dus!

Waar je niet bij stilstaat is dat het veel leuker en lekkerder is om je eigen borrelhapjes te maken! Kaasstengels bijvoorbeeld, deze kan je kant en klaar bij de supermarkt kopen maar als je ze zelf maakt zijn ze veel lekkerder. Allemaal leuk en aardig maar ik heb echt geen zin om zoveel moeite te doen voor een paar borrelhapjes, horen we je nu denken. Dat hoeft ook helemaal niet! Deze heerlijke ham-kaas stengels bevatten maar 2 ingrediënten en ze zijn binnen twintig minuten klaar. Een stuk leuker om aan je gasten of gezin te serveren dan die uitgekauwde borrelnootjes toch? Kijk snel op de volgende pagina om de benodigdheden en het simpele recept te vinden.

Om je eigen kaasstengels te maken hoef je nauwelijks meer moeite te doen dan wanneer je ze in je mandje in de supermarkt legt. Je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig:

  • Geraspte (oude) kaas
  • Bladerdeeg

Dat is een kort boodschappenlijstje toch? Hoe maak je deze overheerlijke borreltraktatie dan? Heel erg simpel. Verwarm je oven voor op 200 graden. Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien. Als de plakjes ontdooid zijn maak je rechthoeken van het deeg door 3 x 2 plakjes aan elkaar vast te plakken. Snijd van elke recht hoek 4 stroken in de lengte. Draai de stroken tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijd de stroken met olijfolie en bestrooi vervolgens met geraspte kaas. Beetje peper en zout erover en ze kunnen de oven in! Bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin, even af laten koelen en jouw heerlijke snack is klaar om van te smullen!

Beeld: videostill