Desy
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 grote rode paprika's
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 middelgrote ui
  • 2 theelepels geperste knoflook
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 500 ml pastasaus
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper
  • zout

Iedereen vindt dit kleurrijke gerecht lekker!

Wil je een beetje kleur aan de dag geven en heb je zin om eens iets anders dan de normale Hollandse pot te eten? Probeer deze heerlijke gevulde paprika’s dan eens! Ze zien eruit alsof ze regelrecht uit een sterrenrestaurant komen, maar geloof ons; ze zijn hartstikke makkelijk te maken!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de topjes van de paprika’s eraf en bewaar deze. Dit worden je deksels! Verwijder vervolgens de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika’s en spoel ze vanbinnen grondig af. Laat ze even uitlekken en opdrogen.
  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Snipper de ui en pers de knoflook. Voeg de ui toe aan de hete pan en bak dit mee totdat de ui glazig en bruin wordt. Voeg dan de knoflook toe en bak ook dit even mee. Doe het uimengsel in een kom.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kipblokjes, de saus, kaas en zwarte peper toe aan het uimengsel.
  • Lepel het mengsel in de paprika’s en dek ze af met de dekseltjes. Vet een ovenschaal in en zet hier de paprika’s in.
  • Doe 40 minuten in de oven totdat de paprika’s zacht zijn.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pixabay