Ingrediënten
  • 700 gram kleine nieuwe aardappeltjes, gewassen en ongeschild
  • 8 bosuitjes, gesneden
  • 1 hard gekookt ei
  • 150 gram hamreepjes
  • 2,5 deciliter mayonaise
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • Bieslook, gesnipperd
Robby
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 700 gram kleine nieuwe aardappeltjes, gewassen en ongeschild
  • 8 bosuitjes, gesneden
  • 1 hard gekookt ei
  • 150 gram hamreepjes
  • 2,5 deciliter mayonaise
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • Bieslook, gesnipperd

Heerlijk: traditionele Duitse Kartoffelsalat!

Dat Duitsers van goed, stevig eten houden, dat weten we al. Bratwurst, Apfelstrudel, Flammkuchen: heerlijke Duitse kost. Maar wat is er nu Duitser dan een authentieke Kartoffelsalat?  Deze variant is simpel, smaakvol en je waant je echt even in Duitse sferen! 

Zo maak je het:

  • Kook de aardappelen gaar in in ongeveer 15 minuutjes, in ruim water met zout.
  • Giet de aardappelen af en laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Snijd het hardgekookte ei in stukken en meng de mayonaise met paprikapoeder, zout en peper.
  • Verdeel dit over de afgekoelde aardappeltjes.
  • Voeg de bosui, de hamreepjes en het ei toe en schep alles door elkaar. Doe de salade in een schaal.
  • Verdeel hier de bieslook overheen en klaar ben je!

Dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: Mijnreceptenboek.nl | Beeld wikimedia