Bloemkool met een mosterd-kaassaus, een bijzondere twist aan een oud-Hollands gerecht!

Desy
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 1 zakje kaassaus (48 gram)
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel verse bieslook

Bloemkool met mosterd-kaassaus!

Vaak eten we groenten kaal, zonder sausje, of eten we een sausje uit een zakje. Zonde! Dat kan veel lekkerder! Je kunt namelijk heel simpel zelf een sausje maken en daarvoor hoef je heus niet uren in de keuken te staan!

Zo doe je het:

  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Breng een ruime pan met water en een klein snufje zout aan de kook.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe aan het water zodra het kookt en kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
  • Doe 250 ml koud water in een pan en voeg de inhoud van het zakje kaassaus toe.
  • Breng dit al roerend met een garde aan de kook.
  • Voeg dan de mosterd en de suiker toe en verwarm dit 1 minuut mee.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Serveer de bloemkool met de kaassaus en een beetje bieslook

Lees ook: Snijd je stokbrood op deze manier en voorkom platgedrukte en kapotte plakjes

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Pxhere